Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Τα ονόματα των 217 που εμπλέκονται στο κύκλωμα των εκβιαστών


Αναδημοσιεύουμε από την Zougla gr το δημοσίευμα με τα 217 ονόματα που εμπλέκονται στο κύκλωμα των εκβιαστών.
Στην ομάδα Δ και Δ1 διαβάστε τα ονόματα που εμπλέκονται από το Αγρίνιο.

Ένας υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επτά αστυνομικοί αλλά και μία μεγάλη σειρά προσώπων του υποκόσμου συνθέτουν τον μακρύ κατάλογο των ανθρώπων που...εμπλέκονται στο γιγαντιαίο κύκλωμα των μαφιόζων εκβιαστών, που τρομοκρατούσε επί σειρά ετών ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις.

Για την υπόθεση κατηγορούνται γνωστή τραγουδίστρια του λαϊκού ρεπερτορίου, η οποία κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απάτη κι εκβίαση, καθώς ζητούσε τη διαμεσολάβηση μπράβου προκειμένου να επιλύσει τις οικονομικές διαφορές της με επιχειρηματία, αλλά και ο γιος αστρολόγου, με συχνές εμφανίσεις στην τηλεόραση.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, ο υποστράτηγος ονομάζεται Νίκος Τσούλφας και κυκλοφορούσε με το ψευδώνυμο «Στρατηγός», γεγονός που του προσάπτει ηγετικό ρόλο στην οργάνωση. Ο Τσούλφας γεννήθηκε το 1955 στην Έδεσσα και διετέλεσε προϊστάμενος της Πολιτικής Υπηρεσίας στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Ο ίδιος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, στην παράδοση όπλων στις συμμορίες, στην εκβίαση ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων και, επίσης, φέρεται να έδινε εντολές στους «νονούς» για ξυλοδαρμούς αντιπάλων του.

Επίσης, κατηγορούνται υπάλληλοι της Τράπεζας Ελλάδος, οι οποίοι φέρονται ότι διαδραμάτισαν ρόλο σε ξέπλυμα παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, καθώς και άλλοι κρατικοί λειτουργοί. Σύμφωνα, πάντα, με τις Αρχές, στην εν λόγω υπόθεση φέρεται εμπλεκόμενος και ο Τσούλφας.














 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου