Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Δείτε σήμερα: "ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ- ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ!" στην ΕΡΤ


Η εκπομπή που εδώ και τρεις δεκαετίες καταγράφει τις σημαντικότερες μορφές της πολιτιστικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής της χώρας.

Ο Χρήστος Πατρινός, είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους καραγκιοζοπαίχτες. Διασχίζει με ένα αυτοκίνητο τα παραλιακά χωριά της Κορινθίας, ντελαλώντας την τελευταία παράσταση του καλοκαιριού στο χωριό Συκιά. Μαζί του, ο ήρωας του Καραγκιόζης που τον ακολουθεί απρόθυμα, και μιλάει μαζί του, όχι σαν ήρωας έργων αλλά σαν πρόσωπο, σαν προέκταση ,σαν alter ego του Καραγκιοζοπαίχτη του.
Αυτή την σχέση Καραγκιόζη και Καραγκιοζοπαίχτη και τον διάλογο τους παρακολουθεί η ταινία, μια σχέση πολύ σημαντική όπως επιβεβαιώνει ο μεγάλος Σωτήρης Σπαθάρης σε σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο. Έτσι διασχίζουν μαζί τα χωριά και με το χαρακτηριστικό χιούμορ του Καραγκιόζη μιλάνε, μαλώνουν και συμφιλιώνονται, αντιμετωπίζουν μαζί τις αντιξοότητες και μαζί αγωνιούν για την βραδινή παράσταση - αν δηλαδή θα έρθει ο κόσμος.
Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται απόσπασματα παραστάσεων από σπουδαίους Καραγκιοζοπαίχτες, όπως ο Σωτήρης και ο Ευγένιος Σπαθάρης, ο Μάνθος Αθηναίος, ο Βάγγος Κορφιάτης και ο Σάββας Γκιτζάρης.

 
Σενάριο-σκηνοθεσία: Λένα Βουδούρη
Παραγωγή:Ελληνική
Παραγωγή:Cinetic, 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου