Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ



Μια αρκετά σημαντική κίνηση γίνεται τις τελευταίες μέρες στην Βόνιτσα καθώς γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί σύλλογος γυναικών.
Το απόγευμα της Κυριακής 13 Μαρτίου έγινε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση για τον υπό σύσταση γυναικείο Σύλλογο στο Δημοτικό κατάστημα στη Βόνιτσα.
   Στόχοι του συλλόγου θα είναι η δραστηριοποίηση των μελών του στους τομείς του πολιτισμού, του εθελοντισμού, του φιλανθρωπικού έργου, της επιμόρφωσης, της διατήρησης των εθίμων και των παραδόσεων, τη βελτίωση του επιπέδου υγείας και ζωής.
   Είναι μια ιδιαίτερα αξιόλογη προσπάθεια, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στις κυρίες που είχαν την συγκεκριμένη ιδέα.



 Απο την Εφημερίδα: Ακαρνανία του Σπύρου Μπαράκου

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΣ ΗΡΘΕ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ιδέα για την δημιουργία του Συλλόγου έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και εντός ολίγων ημερών θα έχουμε το καταστατικό στα χέρια μας. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ "Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ"
Με αυτή την ονομασία ο Σύλλογος θέλει να τονίσει ότι ουδεμία σχέση έχει με πολιτικά κίνητρα. Η ιστορία έχει αποδείξει οτι εμείς οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΝΩΜΕΝΕΣ, πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες , μπορούμε να προσφέρουμε πολλά για τον τόπο, για τα παιδιά μας, για μας τις ίδιες.
Υπήρχε Σύλλογος Γυναικών Βόνιτσας το 1983 μέχρι το 1986 περίπου οπότε και σταμάτησε η λειτουργία του. Δεν αναβιώσαμε το παλιό καταστατικό γιατί μετά απο 25 χρόνια η θέση της Γυναίκας στην κοινωνία έχει αλλάξει οπότε έχουν αλλάξει και οι σκοποί λειτουργίας του Συλλόγου.
Για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να καλυφθούν τα νομικά έξοδα , έπρεπε να οριστεί μια προσωρινή πενταμελής ομάδα,η οποία απαρτίζεται απο:
1)ΖΥΓΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ
2)ΜΑΚΡΗ ΕΙΡΗΝΗ
3)ΓΚΑΝΤΖΟΥΡΗ ΕΙΡΗΝΗ
4)ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΕΙΡΗΝΗ
5)ΛΕΠΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Στην επόμενη Γενική Συνέλευση θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ
Οι κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι:
Α) Έχει ανατεθεί σε Δικηγόρο η όλη διαδικασία και βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση.
Β) Έχουν εγγραφεί πάνω από 100 ιδρυτικά μέλη.
Γ) Έχουμε έρθει σε επαφή με άλλους Συλλόγους.
ΣΚΟΠΟΙ
Θα σας ενημερώσουμε κάποιους από τους σκοπούς του Συλλόγου μέχρι να έχουμε το καταστατικό στα χέρια μας.
-Η παρέμβαση της Γυναίκας στην πολιτιστική δραστηριότητα,στον εθελοντισμό,στην φιλανθρωπία,στην αλληλοβοήθεια,στην επιμόρφωση από ειδικούς συμβούλους για τα προβλήματα της σημερινής Γυναίκας και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.
-Ανάδειξη εθίμων του τόπου , συμβολή στην προβολή της Λαϊκής Παράδοσης και εξύψωση του πολιτιστικού επιπέδου των Γυναικών του τόπου.
-Λήψη μέτρων για την βελτίωση του επιπέδου Υγείας και Ζωής των Γυναικών.
-Αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού.
Επίσης θα πραγματοποιούνται συζητήσεις.μπαζάρ, εκδηλώσεις και όλα αυτά με την συμμετοχή όλων των Γυναικών.
Για να καλυφθούν τα έξοδα του Συλλόγου,σας ενημερώνουμε ότι το τέλος εγγραφής είναι ευρώ και η ετήσια συνδρομή των μελών είναι επίσης 20 ευρώ.
Για να μπορέσουν τα μέλη να ψηφίσουν και να ψηφιστούν στην επόμενη Γενική Συνέλευση θα πρέπει να είναι οικονομικά ενήμερα.
 
Σας ευχαριστούμε._
Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου