Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ



Α ν α κ ο ι ν ώ σ ε ι ς
           
Δεύτερη ακολουθία Χαιρετισμών θα τελείται στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου και στο Αγρίνιο, για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων τις Παρασκευές 11 και 18 Μαρτίου και την 1 Απριλίου 2011.
Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου θα τελείται στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος και θα αρχίζει ώρα 20:45 μ.μ.
Στο Αγρίνιο θα τελείται στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής και θα αρχίζει ώρα 21:00 μ.μ.

______________________________________________________________

Την προσεχή Κυριακή 13 Μαρτίου 2011, Α´ Κυριακή των Νηστειών, εορτάζεται η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία έγινε το έτος 843 μ.Χ. από τον τότε Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή, την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα και τον Υιό της Μιχαήλ τον Γ’.
Στην τοπική μας Εκκλησία και στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, το πρωί της Κυριακής θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ.
Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας θα λάβει χώρα η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων.

______________________________________________________________

Η ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού της Κυριακής Α’ Νηστειών, 13 Μαρτίου θα τελεσθεί:
• Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Παύλο Ντανά, ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως και
• στο Αγρίνιο στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου, με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Χρυσόστομο Παπαθανασίου, ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου