Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

O Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος, επισκέφτηκε σήμερα το υπουργείο Παιδείας για να μην μεταφερθούν οι Λυκειακές τάξεις Παλαίρου στη Βόνιτσα

O Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος εκτάκτως επισκέφτηκε σήμερα το υπουργείο Παιδείας

Συναντήθηκε με την υφυπουργό Παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου στην Αθήνα και εξέφρασε την αντίθεσή του στη συγχώνευση των Λυκειακών Τάξεων Παλαίρου με το Γενικό Λύκειο Βόνιτσας, γεγονός που οδηγεί στην κατάργηση του πρώτου.
Ο δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Κομποτιάτη επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, Τετάρτη 16 Μαρτίου, στην Αθήνα, την υφυπουργό Παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου και εξέφρασε την αντίθεσή του στη συγχώνευση των Λυκειακών Τάξεων Παλαίρου με το Γενικό Λύκειο Βόνιτσας...

Ο Δήμαρχος επισήμανε στην υφυπουργό τις έντονες ανησυχίες γονέων, εκπαιδευτικών και φορέων της Παλαίρου για την συγχώνευση των Λυκειακών Τάξεων Παλαίρου με το Γενικό Λύκειο Βόνιτσας, γεγονός που οδηγεί στην κατάργηση του πρώτου.

Επίσης ο Δήμαρχος επισήμανε ότι ενώ οι Λυκειακές Τάξεις Παλαίρου είναι επαρκές σε αίθουσες και σε μια αξιοπρεπή κατάσταση, αντίστοιχα το Λύκειο Βόνιτσας στεγάζεται σε σεισμόπληκτο κτήριο ακατάλληλο για την φοίτηση των μαθητών και επιπλέον οι σχολικές αίθουσες δεν επαρκούν με αποτέλεσμα οι μαθητές να διδάσκονται σε κοντέινερ.

Σε κοντέινερ ταξεις Λυκείου Βόνιτσας εδω θέλουν
να φέρουν και της Παλαίρου

Ο Δήμαρχος Νίκος Σολδάτος στη συνέχεια τόνισε ότι oι Λυκειακές τάξεις Παλαίρου αποτελούν βιώσιμο σχολείο, ότι η λειτουργία των Λυκειακών τάξεων αποδείχθηκε επωφελής για την τοπική κοινωνία και αποτελεσματική για την εξέλιξη και πρόοδο των μαθητών, κ.ά.
Η υφυπουργός Παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου επιφυλάχτηκε να απαντήσει εφόσον εξετάσει το όλο ζήτημα.


Λύκειο Παλαίρου

Απο XIROMERONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου