Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Συνεδρίασε και αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου –Βόνιτσας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου-Βόνιτσας συνεδρίασε την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 στις 18:00 με 4 θέματα στην ημερήσια διάταξη, δύο για την αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων Κατούνας και δύο για την ύδρευση του οικισμού Νέας Καμαρίνας.


Πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ζήτησε το λόγο ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Αποστολάκης επί προσωπικού, γιατί όπως είπε στο προηγούμενο έκτακτο Δ.Σ. που είχε σαν θέμα τις Λυκειακές τάξεις Παλαίρου, ακούστηκαν πολλά γι’ αυτόν εν απουσία του.
Επί του θέματος απάντησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Κουνέλης και ο Δήμαρχος κ. Νίκος Σολδάτος και δεν δόθηκε ο λόγος στον κ. Γιώργο Αποστολάκη.


Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος και αναφέρθηκε στο Λιμενικό ταμείο Αμφιλοχίας για το οποίο ζητήθηκαν αντιπρόσωποι από το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας.
Επί του Θέματος το λόγο πήρε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νώντας Τάνταρος αλλά και ο κ. Κώστας Γεροκωστόπουλος  από την αντιπολίτευση οι οποίοι ζήτησαν να επανεξετασθεί το θέμα και να δημιουργηθεί λιμενικό ταμείο στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και όχι να συμμετέχουν με την Αμφιλοχία και δικαιολόγησαν την πρότασή τους.

Την πρόταση αυτή υιοθέτησαν και τα μέλη της υπόλοιπης αντιπολίτευσης και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Ο Δήμαρχος συμφώνησε και το θέμα θα μπει σε άλλο συμβούλιο αφού ληφθούν σοβαρά οι προτάσεις Τάνταρου και Γεροκωστόπουλου για την ίδρυση λιμενικού ταμείου Δήμου Ακτίου Βονιτσας.
Στην συνέχεια το λόγο έδωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. στον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Κομποτιάτη ο οποίος αναφέρθηκε στην αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων της Κατούνας και στην υποβολή πρότασης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης»(Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) 2007-2013 του Υ.Π.Ε.Κ.Α. στο πλαίσιο της πρόσκλησης 182583/Π72/8.10.2010. με κωδικό 2.9, για την ένταξη και χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού 9.446.993,26€.

Πήραν το λόγο και τοποθετήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, ζήτησαν ορισμένες διευκρινήσεις και ψήφισαν την εισήγηση.
Στην συνέχεια πήρε το λόγο πάλι ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Κομποτιάτης που ήταν ο εισηγητής για την έγκριση μελέτης του έργου «Ύδρευση οικισμού Νέας Καμαρίνας», και υποβολή του αιτήματος χρηματοδότησης στο Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» με κωδικό 2.11 με τίτλο «Διαχείριση και Διανομή ύδατος (πόσιμο νερό) για την χρηματοδότηση και δημόσια δαπάνη 1.480.100€ πλέον Φ.Π.Α.
Το λόγο πήρε το Δημοτικό συμβούλιο, έγινε συζήτηση και αυτού του θέματος και ψηφίστηκε.
Με το θέμα αυτό ο πρόεδρος του ΔΣ κήρυξε την λήξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.


Απο Μεδεών Κατούνας press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου