Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας

Συζήτηση με βασικό αντικείμενο το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου

Σε πολύ καλό κλίμα με εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή προτάσεων διεξήχθη χθες Τετάρτη 6 Απριλίου 2011, η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, με βασικό αντικείμενο το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του δήμου για το 2011...
 υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Θύμιου Φερεντίνου και παρόντος του έτερου αντιδημάρχου Παναγιώτη Κομποτιάτη.
Το σημαντικό αυτό όργανο που συστάθηκε πρόσφατα και έχει καθαρά γνωμοδοτικό- συμβουλευτικό χαρακτήρα, αριθμεί 32 μέλη εκ των οποίων τα 24 είναι φορείς του τόπου, 8 δημότες και έχει πρόεδρο τον Αντιδήμαρχο θύμιο φερεντίνο.
Η Δημοτική επιτροπή διαβούλευσης είναι υποχρεωτική και δημιουργήθηκε βάσει του άρθρου 76 Ν. 3852/2011 του Καλλικράτη για να γνωμοδοτεί πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος (Προγράμματα δράσης, αναπτυξιακά προγράμματα, εξετάζει τα τοπικά προβλήματα, αναπτυξιακές δυνατότητες και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση του προβλημάτων) και αποτελείται από εκπρόσωπους φορέων της τοπικής κοινωνίας και δημότες.
Στη σημασία και βαρύτητα που δίδει η δημοτική αρχή στη διαδικασία διαβούλευσης και στη λειτουργία της επιτροπής αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Θύμιος Φερεντίνος κατά την έναρξη στης συνεδρίασης, τονίζοντας ότι «είμαστε ανοικτοί στις προτάσεις σας επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, προτάσεις που θα ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν από τους αρμοδίους του δήμου».
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν εκπρόσωποι φορέων παρουσιάζοντας σειρά προβλημάτων που απασχολούν τους δημότες, καταθέτοντας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για την επίλυση τους μέσω των δράσεων του δήμου.
 Μεταξύ αυτών των θεμάτων που έθεσαν είναι επισκευές σχολείων (Κορδώνης Ανδρέας και Τζουροπάνος Γιώργος), επιχορηγήσεις αθλητικών σωματείων (Κολοβός Δημητριος), ηλεκτροφωτισμός (Γεροκωστόπουλος Χρήστος), η ιστοσελίδα του δήμου (Λιάπης Δημήτρης), η γιορτή του Ιππικού Ομίλου Κατούνας (Βαγγέλης Κουδούνας), το γήπεδο της Κατούνας (Νάκος Βασίλης), η επιχορήγηση της ομάδας Παλαίρου (Μπαλατσούρας Απόστολος), η ίδρυση γεωκτηνοτροφικού γραφείου στην Κατούνα, τα ιαματικά λουτρά Τρύφου, τα σφαγεία, φράγμα Αχυρών, καθαριότητα, συγκοινωνία, δρόμοι (Βαγγέλης Κουτιβής), κ.α.
Ο Αντιδήμαρχος αφού ευχαρίστησε όλους για την άκρως εποικοδομητική και θετική συζήτηση δεσμεύθηκε ότι οι προτάσεις φορέων και δημοτών επί των θεμάτων του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του για το 2011 θα ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν από τη δημοτική αρχή με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.




Aπο Μεδεων Κατούνας press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου