Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΠΑΝΟΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΓΙΑ «Δωρεά Οργάνων Σώματος»

Ομιλία του Βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή σε Συνέδριο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα «Δωρεά Οργάνων Σώματος»


Ο Βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής έλαβε μέρος την Πέμπτη 7 Απριλίου, στη συζήτηση του Συνεδρίου που οργανώθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα «Δωρεά Οργάνων Σώματος», στο Ζάππειο Μέγαρο
Ο κος Κουρουμπλής τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ότι είναι κοινωνική ανάγκη, η στήριξη των πρωτοβουλιών της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη θεσμική και ουσιαστική αναβάθμιση της δωρεάς οργάνων σώματος, προωθώντας αυτή την πανανθρώπινη αξία, η οποία πρέπει να συστρατεύσει όλες τις εκφράσεις κοινωνικής συνευθύνης. Η καλλιέργεια και η ανάδειξη των αξιών της αλληλεγγύης πρέπει να αποτελεί πρώτιστο στόχο μιας κοινωνίας. Οφείλουμε να υποτάξουμε το ατομικό μας «Εγώ» στο πανανθρώπινο «Εμείς». Καθίσταται απαίτηση της κοινωνίας, η ουσιαστική προώθηση πρωτοβουλιών που δεν θα περιορίζονται μόνο στην καθιέρωση νέων θεσμών, αλλά θα προχωρούν στην υλοποίησή τους με μετρήσιμα αποτελέσματα. Εκεί θα κριθεί η ικανότητα και η αποτελεσματικότητα του πολιτικού συστήματος.
Η πολιτική ηγεσία οφείλει να αφουγκράζεται την αγωνία, αλλά και την εμπειρία των μαχόμενων φορέων αυτού του χώρου. Οφείλει να αξιοποιήσει εργαλεία όπως η θεσπισμένη και αναξιοποίητη κοινωνική διαφήμιση, απαιτώντας από τους κυρίους καναλάρχες την υλοποίησή της. Διότι δεν είναι δυνατόν,  να απαλλάσσονται από φόρους που έπρεπε να πληρώνουν και εκείνοι να αδιαφορούν για ζητήματα πρώτιστης κοινωνικής σημασίας.
Καλούμεθα όλοι, να υπερβούμε τον αρτιμελειακό ρατσισμό που πολλές φορές μας ορίζει και να απαλλαγούμε από συμπλέγματα αναχρονιστικά για να αισθανθούμε ότι είμαστε άνθρωποι και όχι υπάνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου