Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Αναγκαιότητα η καλύτερη αστυνόμευση στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας


Αεροδρόμιο για όλη τη Δυτική Ελλάδας το Άκτιο, ωστόσο την ασφάλεια του εγγυάται μόνο το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας. Έκκληση για περισσότερη αστυνόμευση κάνει ο δήμος Ακτίου-Βόνιτσας. Ανταποκρίνεται η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας.
Ένας μεγάλος δήμος με ελλιπή αστυνόμευση και μια κοινωνία σε ανασφάλεια εξαιτίας της διαρκούς αυξανόμενης εγκληματικότητας είναι μια εικόνα που συναντάται πλέον σε όλη την ελληνική επικράτεια...
Η περίπτωση του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας αποτελεί λοιπόν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση. Ωστόσο στη δεδομένη χρονική συγκυρία και στην έναρξη της τουριστικής περιόδου (από τις 17 Απρίλη) με τα πρώτα της μηνύματα να είναι άκρως ενθαρρυντικά για τον συγκεκριμένο δήμο, οι εκκλήσεις των κατοίκων και των αρχών της για μεγαλύτερη αστυνόμευση ευτυχώς τυγχάνουν ευήκοων ώτων.
Το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας υπεύθυνο για τη διασφάλιση της τάξης στην ευρύτερη περιοχή Βόνιτσας και Παλαίρου έχει δύναμη μόλις 20 ατόμων αντί της προβλεπόμενης οργανικής των 41 ατόμων. Μια δύναμη που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της δεν επαρκεί για να εμφυσήσει το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους. Ένα αίσθημα που διαρκώς βάλλεται από τα πάμπολλα περιστατικά μικροεγκληματικότητας.
Ωστόσο αναμένεται το Μάιο η ενίσχυση του Α.Τ. Βόνιτσας με 16 αποσπασμένους δόκιμους και μόνιμους αστυνομικoύς. Oκτώ αναμένονται από τις 15 Μαΐου και άλλοι τόσοι από της 30 Μαΐου. Εξάλλου γίνεται προσπάθεια για επαναλειτουργία τη θερινή περίοδο του Α.Τ. Παλαίρου με την απόσπαση δυο αστυνομικών.
Πολύ περισσότερο κρίνεται αναγκαία η ενίσχυση καθώς το Α.Τ. Βόνιτσας καλείται μόνο του (και κατά καιρούς επιστρατεύοντας άνδρες από το Α.Τ.Κατούνας) χωρίς βοήθεια από τους όμορους νομούς να εξασφαλίσει σωστή αστυνόμευση και σωστούς ελέγχους στο διεθνές αεροδρόμιο του Ακτίου.
Καταγράφεται δηλαδή και η παραδοξότητα το αεροδρόμιο που αποτελεί πύλη εισόδου τουριστών για όλη τη Δυτική Ελλάδα και για το οποίο λόγο θέλουν να έχουν και οι αρχές της Πρέβεζας να φυλάσσεται μόνο από το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας.
Οι ελλείψεις στην αστυνόμευση της περιοχής και οι έντονες ανησυχίες στους κατοίκους εκφράστηκαν και μέσα από επιστολή του δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας Νίκου Σολδάτου προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας Γ. Κολονέλο.
Στα πλαίσια προγραμματισμού του προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης για την τρέχουσα περίοδο, ο κ. Σολδάτος κάνει έκκληση για την ένταξη και του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας στον σχεδιασμό.
Ειδικότερα ζητά τη στελέχωση του Αστυνομικού τμήματος Βόνιτσας με το προβλεπόμενο δυναμικό καθώς και την ενίσχυσή του με αποσπούμενο προσωπικό ώστε να εμπεδωθεί το κλίμα ασφάλειας στους Δημότες και επισκέπτες «και να εφαρμοστεί η αρχή της Υπηρεσίας σας για πρόληψη και καταστολή».
9 λόγοι που επιβάλλουν καλύτερη αστυνόμευση
Επικαλείται μάλιστα ο κ. Σολδάτος εννέα λόγους για την καλύτερη αστυνόμευση, οι οποίοι είναι οι εξής:
1) Το εθνικό δίκτυο που διασχίζει το Δήμο μήκους περίπου 100χλμ.
2) Η χρήση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
3) Η αστυνόμευση και ο τροχονομικός έλεγχος του επαρχιακού και Δημοτικού δικτύου.
4) Η έλλειψη Δημοτικής Αστυνομίας στον Δήμο.
5) Η πρόληψη ζωοκλοπών ειδικά στον πρώην δήμο Μεδεώνος.
6) Η φύλαξη – ασφάλεια πτήσεων του Αεροδρομίου του Ακτίου από 16 Απριλίου.
7) Η διακοπή λειτουργίας του Α.Σ. Παλαίρου από 1-1-2011.
8) Η αύξηση του πληθυσμού κατά 3000 περίπου άτομα (Δυτικοευρωπαίοι τουρίστες) από μέσα Απριλίου έως τέλη Οκτωβρίου.
9) Η αύξηση της εγκληματικότητας σε χαμηλή βεβαίως κλίμακα συγκριτικά με άλλη μέρη αλλά εμφανής για την φιλήσυχη περιοχή.
Ο δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας βέβαια αναγνωρίζει την προσπάθεια που καταβάλλει το Α.Τ. Βόνιτσας. «Γνωρίζουμε τις αδυναμίες του σε υλικοτεχνική υποδομή και έμψυχο δυναμικό καθώς και την συνδυαστική του επιβεβλημένη προσφορά (έλεγχοι, διοικητική υποστήριξη, παραστάσεις, καταστολή κ.λ.π.). Εμείς σας τονίζουμε ότι είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε το έργο σας σε ότι χρειαστεί προκειμένου να εμπεδωθεί η ασφάλεια των πολιτών» καταλήγει απευθυνόμενος στον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Κολονέλο ο οποίος έχει ενεργήσει προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης της περιοχής για τη θερινή περίοδο.


xiromeronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου