Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Απόστολος Κοιμήσης «δεν υπάρχει περίπτωση» να γίνει κέντρο μεταναστών το Στρατόπεδο

Αμέσως μετά την ανακοίνωση αναστάτωση επικράτησε στην ευρύτερη περιοχή της Αμφιλοχίας με το δήμαρχο και πρόεδρο της ΤΕΔΚ Απόστολο Κοιμήση να δηλώσει ότι ενημερώθηκε και ο ίδιος από τα ΜΜΕ.
Απόστολος Κοιμήσης «δεν υπάρχει περίπτωση»
«Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Δεν υπάρχει περίπτωση», αυτή είναι η πρώτη αντίδραση του δημάρχου Αμφιλοχίας. «Δεν μίλησαν με κανένα και δεν ενημέρωσαν κανένα», τονίσει στις δηλώσεις του στο Agrinionet ο κ. Κοιμήσης και συνεχίζει λέγοντας ότι «ο χώρος ανήκει στο δήμο Αμφιλοχίας και από τα 206 στρέμματα στο Υπουργείο ανήκουν μόνο τα 1206 τμ., με αδιάσειστους τίτλους και δικαστικές αποφάσεις».
Η περιοχή ανήκει στη συνθήκη NATURA και βρίσκεται κοντά στη λίμνη Αμβρακία. Στο συγκεκριμένο μάλιστα χώρο ο δήμος Αμφιλοχίας έχει προχωρήσει στο σχεδιασμό άλλων παρεμβάσεων όπως κέντρο φιλοξενίας, κατασκήνωση κ.α. «Το παλιό στρατόπεδο δεν έχει υποδομές για να γίνει κέντρο υποδοχής μεταναστών μα πάνω από όλα δεν ανήκει στο Υπουργείο. Είναι άξιο απορίας λοιπόν πως το Υπουργείο πήρε μια τέτοια απόφαση τη στιγμή που δεν του ανήκει ο χώρος και προστατεύεται από Διεθνή συνθήκη»τονίζει ο δήμαρχος Αμφιλοχίας.
Η τοπική κοινωνία δεν πρόκειται να επιτρέψει τη δημιουργία τέτοιου κέντρου, λένε οι πληροφορίες που έρχονται από ολόκληρο το δήμο Αμφιλοχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου