Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Άμεση καταβολή των ενισχύσεων του Μέτρου 144


Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης:
«Καταβολή το αργότερο μέχρι αρχές Ιουλίου»






Θετική εξέλιξη για τους καπνοπαραγωγούς προέκυψε έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέα Μακρυπίδη για να ξεπεραστούν οι σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή των ενισχύσεων καπνοπαραγωγών του μέτρου 144.
Ο Βουλευτής κατά την διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση σχετική με το θέμα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη και επικοινώνησε με τον νέο Υφυπουργό κ. Γιάννη Δριβελέγκα, αναδεικνύοντας την εξαιρετικά κρίσιμη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι καπνοπαραγωγοί, ιδιαίτερα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και την ανάγκη, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, να γίνουν άμεσα οι πληρωμές προς τους δικαιούχους.
Με την ερώτηση του ο Βουλευτής ζήταγε από την Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι για το Μέτρο 144 κατά προτεραιότητα, προκειμένου γίνει άμεση η καταβολή του συνόλου της ενίσχυσης σε όλους τους δικαιούχους καπνοπαραγωγούς. Υπογράμμιζε ότι μέχρι σήμερα έχει καταβληθεί η πρώτη δόση του μέτρου 144 σε ένα μικρό μόνο τμήμα (13.500 περίπου) των καπνοπαραγωγών, και υπολείπεται η καταβολή σε περίπου 30.000 δικαιούχους σε σύνολο 43.500 αιτήσεων, παρότι ο έλεγχος όλων των αιτήσεων έχει ολοκληρωθεί.
Το γεγονός αυτό, πρόσθετε ο Ανδρέας Μακρυπίδης, δημιουργεί αίσθημα άνισης μεταχείρισης στους καπνοπαραγωγούς καθότι κάποιοι έχουν πληρωθεί πριν δύο (2) μήνες, αλλά ταυτόχρονα αβεβαιότητα και ερωτήματα σχετικά με την διασφάλιση των απαιτούμενων πόρων και πιστώσεων ώστε τελικά να ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία με την καταβολή του συνόλου της ενίσχυσης.
Μετά τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις του Ανδρέα Μακρυπίδη, ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Δριβελέγκας δεσμεύτηκε εγγράφως να αποπληρωθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου το υπόλοιπο ποσό των 65 περίπου εκατ. €. Ιδιαίτερα για τον Νομό Αιτ/νίας σύμφωνα με το απαντητικό έγγραφο και τα στοιχεία που δόθηκαν στον Βουλευτή έχουν ήδη καταβληθεί 2,7 εκατ. Ευρώ σε 1263 παραγωγούς, ενώ θα καταβληθούν περίπου 16 εκατ. Ευρώ σε άλλους 7059 δικαιούχους το αργότερο έως τις αρχές Ιουλίου.
Όπως τόνισε ο κ. Μακρυπίδης η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα θετική για τους καπνοπαραγωγούς και την τοπική κοινωνία της Αιτ/νίας, καθώς και όλης της χώρας, αποκαθιστώντας την άδικη μεταχείριση και συμβάλλοντας στην ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών την δύσκολη αυτή περίοδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου