Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Σημεία των καιρών η εγκατάλειψη και του Δημαρχείου Παλαίρου λόγω Καλλικράτη

Το δημοτικό μέγαρο της Παλαίρου κι αυτό σε εγκατάλειψη μετά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του Καλλικράτη, μόνο του στέκει εκεί, λίγο ποιο πέρα από τον Άγιο Γεώργιο ανάμεσα σε άλλα κτίρια, του παιδικού σταθμού, του Γυμνασίου, Λυκείου και Νηπιαγωγείου. 
Ένα κτίριο γεμάτο πράσινο, αποκεντρωμένο, με την πλάτη στη θάλασσα, μια ομορφιά, άδειο όμως από προσωπικό, αφημένο στην τύχη του, από τότε που η Πάλαιρος ενώθηκε με τον π. Δήμο Ανακτορίου και π. Δήμο Μεδεώνος.

Η μόνη χαρά στην περιοχή εκεί είναι οι φωνές των παιδιών από τα γύρω σχολειά  που για να κρατηθούν και οι Λυκειακές τάξεις χρειάστηκε μεγάλος αγώνας φέτος.

Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου μεταφέρθηκαν στην Βόνιτσα, εκεί στριμώχτηκαν ο ένας πάνω στον άλλον στο υπάρχον Δημοτικό κτίριο στην παραλία και οι άλλες μισές υπηρεσίες είναι απέναντι από το δημοτικό κτίριο της Βόνιτσας σε ενοικιαζόμενα καταστήματα.
Η απόσταση Βόνιτσα - Πάλαιρος είναι σχετικά μικρή, ο δρόμος επικίνδυνος σε πάρα πολλά σημεία αλλά ευτυχώς υπάρχει συγκοινωνία ΚΤΕΛ.
Ο Καλλικράτης που σχεδιάστηκε και ψηφίστηκε γρήγορα και στο πόδι  δεν προέβλεψε τίποτα γι’ αυτά τα κτίρια με αποτέλεσμα η μόνη χρήση τους να γίνετε από τα  Κ.Ε.Π. και από το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» (αν αντέξουν και αυτά με την οικονομική κρίση που υπάρχει), η για καμιά συνεδρίαση των τοπικών συμβουλίων.

Πάντως στην Κατούνα και την Πάλαιρο τα κτίρια μένουν άδεια ενώ στη Βόνιτσα ο Δήμος πληρώνει πολλά ενοίκια.
Μην ξεχνάμε πως η Πάλαιρος είναι η μόνη τουριστικά ανεπτυγμένη περιοχή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας τα τελευταία χρόνια.


Ειδικά το καλοκαίρι φοράει τα καλά της, τα ρούχα της θάλασσας, και τα γιορτινά της στις 26 Ιουλίου την ημέρα της Αγίας Παρασκευής.
Ας υπάρξει μια μέριμνα από τώρα γιατί σε λίγα χρόνια και με την οικονομική κρίση που υπάρχει  όλα θα καταρρεύσουν και στη Βόνιτσα θα πληρώνει ο φορολογούμενος ενοίκια.
Μόνο η φωτογραφία του αείμνηστου και πρώην Δημάρχου Παλαίρου
Σπύρου Αχείμαστου  παραμένει φύλακας άγγελος του Δημαρχείου















Παιδικός σταθμός δίπλα στο Δημαρχείο


Δημοτικό Σχολείο πίσω απο το Δημαρχείο

Το Νηπιαγωγείο δίπλα στο Δημαρχείο
Γυμνάσιο - Λύκειο Παλαίρου


Γυμνάσιο - Λύκειο


Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην θέση που ήταν το παλιό νεκροταφείο  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου