Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ενεργοποιείται το «ΑΝΑΣΑ»

Με απόφαση του  υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Θάνου Μωραΐτη, πραγματοποιείται την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στο δημαρχείο Αμφιλοχίας, στις 11:00 π.μ. η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αειφορική Ανάπτυξη στον Αμβρακικό», που ουσιαστικά αποτελεί και την ενεργοποίηση του Προγράμματος.
Στην συνεδρίαση της Επιτροπής, στην οποία προεδρεύει ο υφυπουργός και συμμετέχουν εκπρόσωποι Υπουργείων αλλά και της αυτοδιοίκησης, αναμένεται να  ληφθούν σημαντικές αλλά και ρεαλιστικές αποφάσεις, όπως άλλωστε ανακοίνωσε  κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Βόνιτσα ο υφυπουργός.

«Οφείλουμε να κοιτάξουμε την σημερινή πραγματικότητα και να συνεργαστούμε, ώστε με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα που υπάρχουν, να επιλέξουμε εκείνες τι δράσεις που θα διασφαλίσουν  το μέγιστο όφελος για τον Αμβρακικό. Χωρίς μεγάλα λόγια, να εργαστούμε με ρεαλισμό για να προωθήσουμε τις αναγκαίες δράσεις που έχει ανάγκη μια περιοχή με τεράστιες δυνατότητες, αλλά και πολλά προβλήματα υποβάθμισης. Έχει περάσει οριστικά η εποχή που ανακοινώνονταν φαραωνικά προγράμματα και έργα τα οποία τελικά δεν  υλοποιούνταν ποτέ» τόνισε σε σχετική του δήλωση ο Θάνος Μωραΐτης.

Η περιοχή εφαρμογής του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος βρίσκεται στη βορειοδυτική Ελλάδα και εντάσσεται στα διοικητικά όρια των νομών Αιτωλοακαρνανίας Άρτας και Πρέβεζας και αναλύεται σε τέσσερις άξονες προτεραιότητας, που προσδιορίζονται με βάση τη θεματική τους εστίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου