Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

Με επιτυχία παρουσιάστηκε το βιβλίο του Παναγιώτη Λαζαρόπουλου: «Το Σταυροδρόμι του Ελληνισμού» στην Αθήνα. Μέρος Β       Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Ιουνίου  2012, στη Στοά του Βιβλίου, στην Αθήνα, από την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία με τη συμπαράσταση της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και τέχνης, εκδήλωση για τη παρουσίαση του Βιβλίου του συγγραφέα Παναγιώτη Δ. Λαζαρόπουλου «Το Σταυροδρόμι του Ελληνισμού» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΔΡΟΜΩΝ»...
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ-PHOTOTSELIOS

    Το νέο βιβλίο του συμπατριώτη μας Παναγιώτη Δ. Λαζαρόπουλου: «Το Σταυροδρόμι του Ελληνισμού» είναι αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας του συγγραφέα σε αρχειακό υλικό και μέσα στις σελίδες του αναφέρεται στο έπος του ελληνισμού
    «Δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα η ιστορική πορεία του Ελληνισμού. Είχε και κακοτοπιές και παγίδες και συνθήκες αντίξοες. Όλα, όμως, τα ξεπέρασε με το αδάμαστο σθένος του και τη δύναμη του πνεύματος, κι έφτασε τον πολιτισμό του σε ύψη αξεπέραστα. Με αυτά τα εφόδια, νίκησε εχθρούς πολυάριθμους, έγινε κοσμοκράτορας και υπέταξε τους κατακτητές του. Όμως, σε μια μεγάλη ιστορική στιγμή, ο Έλληνας πολεμήθηκε και δοκιμάστηκε άγρια. Απειλήθηκε η εξάλειψη του ονόματός του και όλων των παραγώγων του πνεύματός του, που καταύγασε την Οικουμένη, ημέρωσε τους λαούς και έφερε το θαύμα της Αναγέννησης. Κι αυτό στο όνομα του Θεού της αγάπης (!), από πνεύματα, που αγνόησαν και έπραξαν αντίθετα απ’ τις εντολές Του.
       Αποτέλεσμα να περάσει ο Ελληνισμός, για μία ακόμα φορά, άτρωτος, μέσα από Συμπληγάδες Πέτρες και να επιβάλει, σ’ όλους αυτούς, που επιχείρησαν τον αφανισμό του, τον πολιτισμό του και την κυρίαρχη και εξουσιαστική παρουσία του.
       Διδάσκει η ιστορία, μα πρώτα πρέπει να τη σπουδάζουμε. Αληθινή, πραγματική κι όχι κάλπικη και μακριά από κάθε ιδιοτέλεια. Αυτό προσπαθεί να σας πει το βιβλίο αυτό, που κρατάτε στα χέρια σας…».

      Οι εξαίρετοι ομιλητές, με τον  συντονισμό  του καθηγητή Πανεπιστημίου και προέδρου της Αιτωλικής πολιτιστικής Εταιρείας  Παναγιώτη Κοντούαναφέρθηκαν στο έργο του Παναγιώτη  Λαζαρόπουλου τονίζοντας ότι o συγγραφέας δίνει αλήθειες καλογραμμένες και αξίες διαχρονικές του ελληνισμού.
       Ο Παναγιώτης Κοντός, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, προλόγισε την εκδήλωση, τόνισε για τον συγγραφέα ότι  η ιστορία που συνέγραφε είναι ζωντανή, και γραμμένη πάντα με βαθύ ενδιαφέρον για την εποχή και για τους ανθρώπους που τη δημιούργησαν με  βαθιά γνώση των πηγών και των γεγονότων.
    Την παρουσίαση άνοιξε ο  δοκιμιογράφος - ποιητής Δημήτρης Καραμβάλης,μιλώντας για το βιβλίο τόνισε τον ιστορικό πλούτο του βιβλίου, το οποίο ξεναγεί τον αναγνώστη  σε όλες τις πτυχές αυτής της φαντασμαγορικής αλλά και γεμάτη εκπλήξεις αυτοκρατορίας που κυριάρχησε στο προσκήνιο της Ιστορίας για πάνω από χίλια χρόνια.
  Αμέσως μετά μίλησε ο Γιάννης Πολέμης, Καθηγητής, διευθυντής του τομέα Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών,  ο οποίος παρέθεσε με σαφήνεια την αξία του έργου με επιστημονική και εμπεριστατωμένη τεκμηρίωση.
    Στη συνέχεια ο Μπάμπης Τσελεπής, Πρόεδρος της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης με γλαφυρότητα εξήρε το έργο του Παναγιώτη  Λαζαρόπουλου και την προσφορά του στα γράμματα και τις τέχνες, και μίλησε με θερμά λόγια για το υπό παρουσίαση βιβλίο, αλλά και το συγγραφέα του.
     Παίρνοντας τελευταίος το λόγο ο συγγραφέας Πάνος Λαζαρόπουλος,ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στη διοργάνωση της παρουσίασης, τους εκλεκτούς επισκέπτες και τους ομιλητές. Στη συνέχεια διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο του, αναφερόμενος στα ερεθίσματα που τον έκαναν να το γράψει.

     Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι:  ο π. Αντιπρόεδρος της Βουλής Κρητικός Παναγιώτης,  ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου Βασίλειος Μουρκούσης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών Δημήτρης Στεργίουο Κώστας Τσαπαρέλης Π. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών, ο επιχειρηματίας Θεοφάνης Παύλου, ο Γιώργος Πάστρας δημοσιογράφος, οι συγγραφείς Μπάμπης Κουβέλης, Μπερερής Διονύσιος, Μπερερής Πέτρος, Χρήστος Κορέλλας και ο Γιάννης Καρύτσας, ηΔήμητρα Θεοφανοπούλου-Κοντού Επίτιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών,  ο σκηνοθέτης Τάκης Μπαμπούρης, ο Δ/ντής της Καρδιολογικής κλινικής ΝΙΜΙΤΣ Γιατρός Χάρης Παπαϊωάννου,  ο δημοσιογράφος Κώστας Τσιάκαλος,  ο Διονύσης Μαγκλιβέρας Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Αντιπρόεδρος Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, ο Δημήτρης Κράνης δικηγόρος, ποιητής-συγγραφέας, ο Γιάννης Δημητρούκας διδάκτωρ βυζαντινολογίας του Πανεπιστημίου Μονάχου, ο Χαράλαμπος Χαραλαμπόπουλος π. Πρόεδρος της Εταιρείας Ναυπακτιακών Μελετών, ησυγγραφέας και κριτικός Ευαγγελία Μιζραχή η ζωγράφος Σοφία Λαζαρόπουλου, Οι εκπαιδευτικοί Χρήστος ΜούρκαςΣοφία Μελεούνη, Σπύρος Μήτσηςη οικογένεια Σωκράτη και Μαρίας Λόη.
   Ήταν εκεί από Συλλόγους: τα μέλη της Ξηρομερίτικης Εταιρίας Λόγου  Μαρία Πίττα, Γιώργος Κουβέλης,  Γεώργιος Μπαρμπαρούσης και Χρήστος Γαζέταςαπό το σύλλογο Αστακιωτών ο Πρόεδρος Γεώργιος Μπόνης, ο πρόεδρος συλλόγου Κατούνας  Βαγγέλης  Κουτιβής, ο πρόεδρος του συλλόγου Βελανιδιάς Σπύρος Φυσελιάς, από το σύλλογο Θυρρείου ο Πρόεδρος Περικλής Μωραίτης  από το Σύλλογο Μπαμπίνης ο Π. Πρόεδρος Σπύρος Μπενέκος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγραμπέλου Γιώργος Τσέλιος, από το σύλλογο Τρύφου: ο αντιπρόεδρος Πάνος Αγραφιώτης, ο Αθανάσιος Αναγωστέλος πρόεδρος του Συλλόγου Αετινών Αθήνας και ο Σπύρος Μπάκας, ο Χρήστος Μάντζαρης  από την Ένωση Αστακηνών, κ.α. xiromeronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου