Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Στο ΕΣΠΑ το Ακτιο – Αμβρακία.


 
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης  Μιχάλη Χρυσοχοϊδη είχε σήμερα ο Απ. Κατσιφάρας μετά την απόφαση του Υπουργείου να υποβάλει προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το έργο της οδικής σύνδεσης του Ακτίου με την Ιονία Οδό, στην  Αιτωλ/νία.
Μετά από αυτή την εξέλιξη η ροή της χρηματοδότησης του έργου διασφαλίστηκε πλήρως, τα κατασκευαστικά μέτωπα μπορούν να αναπτυχθούν στο έπακρο και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης  για την κατασκευή του άξονα να τηρηθούν, όπως ενημερώθηκε ο κ. Κατσιφάρας.
Το έργο με τίτλο «Κατασκευή οδικής σύνδεσης της περιοχής Ακτίου με τον δυτικό άξονα Βορρά- Νότου» ανήκει στα τομεακά προγράμματα (ΕΥΔ ΕΠ-ΕΠ, Ενίσχυση Προσπελασιμότητας, Τομέας Οδικών Αξόνων) των συναρμόδιων Υπουργείων Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ενώ  η χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε έχει ύψος 225 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Περιφερειάρχης αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό τόνισε την ικανοποίησή του από την όλη εξέλιξη η οποία θα επιτρέψει πλέον την απρόσκοπτη υλοποίηση ενός αναπτυξιακού έργου μείζονος σημασίας, όχι μόνο για την Αιτωλοακαρνανία αλλά για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι ο υπό κατασκευή οδικός άξονας συνδέει την περιοχή του Ακτίου (Αεροδρόμιο) με την Ιόνια Οδό στο ύψος της Αμβρακίας λίμνης, λίγο πριν την Αμφιλοχία.

Με τον ίδιο τρόπο έχει επιτευχθεί ήδη η ένταξη 10 μεγάλων έργων (με προϋπολογισμό άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 στο σύστημα SFC (Structural Funds Common System). Οι υποβολές συνεχίστηκαν και εντός του 2011 και μέχρι σήμερα έξι μεγάλα έργα συνολικού προϋπολογισμού 662 εκατομμυρίων ευρώ έχουν ήδη υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προωθούνται για έγκριση. Ανάμεσα τους και το έργο Ακτίου – Ιονίας Οδού.
Οι εξελίξεις αυτές έχουν μεγάλη σημασία τόσο για την επιτυχία ικανοποίησης της σχετικής πρόβλεψης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του μηχανισμού στήριξης όσο και για την διασφάλιση της κοινοτικής συμμετοχής για την προώθηση έργων υποδομής.
«Μπαίνουν οι βάσεις για την υλοποίηση ενός μεγάλου οδικού έργου που το έχει απόλυτη ανάγκη η Αιτωλοακαρνανία και ολόκληρη η Δυτική Ελλάδα», ανέφερε σε δήλωση του, μετά την επικοινωνία με τον κ. Χρυσοχοϊδη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα έργο που θα συντείνει στην ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής. Σιγά σιγά η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποδίδει καρπούς παρά την δυσμενή συγκυρία και τα συσσωρευμένα προβλήματα».

agrinio press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου