Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Αγρίνιο

          Μια σπουδαία κοινωνική δομή,  το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου και της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, εγκαινιάστηκε την Κυριακή 15 Μαΐου από  τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Κοσμά.

         Πρόκειται για μια δραστηριότητα στην οποία άπορα άτομα και οικογένειες, που θα επιλέγονται με βάση συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται δωρεάν αγαθά που εξυπηρετούν τις καθημερινές βιοτικές τους ανάγκες...



          Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στεγάζεται σε κτήριο που μισθώνει ο Δήμος Αγρινίου στην οδό Βλαχοπούλου 13, το οποίο διαμορφώθηκε στα πρότυπα ενός σύγχρονου παντοπωλείου με προϊόντα τα οποία προσφέρουν επιχειρήσεις αλλά και πολίτες μέσω των ενοριών και με το συντονισμό της Μητρόπολης.
          Εξαιρετική χαρακτήρισε τη δραστηριότητα του Κοινωνικού Παντοπωλείου ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, υπογραμμίζοντας τη διαρκή συνεργασία που πρέπει να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η εκκλησία κυρίως σε ζητήματα πρόνοιας. 
          « Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η εκκλησία είναι δύο φορείς που πρέπει να έχουν  καθημερινά συνεργασία πρώτα και κύρια σε θέματα πρόνοιας.
          Αποφασίσαμε, λοιπόν, από κοινού με  την Μητρόπολη να δημιουργήσουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο, γιατί σήμερα που η χώρα μας βιώνει αυτή τη μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση έχουμε υποχρέωση να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, που δε διαθέτουν ούτε τα ελάχιστα αναγκαία αγαθά για την επιβίωσή τους.
          Σε αυτό το φαινόμενο που καθημερινά αυξάνεται δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε ασυγκίνητοι. Από την οικονομική κρίση δεν πλήττονται όλοι το ίδιο. Αυτοί που τη βιώνουν πιο έντονα είναι οι αδύνατες κοινωνικά ομάδες και δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους έχουμε χρέος να σταθούμε με σύνθημά μας την εμψύχωση και την κοινωνική συμπαράσταση για τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας».  
          Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μοσχολιός στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης που πρέπει να δείξουμε όλοι, ιδιαίτερα στις σημερινές δυσκολίες.
          «Μέσα από τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι έχουν υποχρέωση να συμβάλλουν στο να απαλύνουν τον πόνο  και το πρόβλημα του διπλανού.
          Άλλωστε, η χώρα μας βίωσε χειρότερες κρίσεις από τη σημερινή. Τότε όμως υπήρχε κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, ο ένας βοηθούσε τον άλλο και έτσι μπορούσε η κοινωνία να επιβιώσει.
          Σήμερα λοιπόν νομίζω ότι είναι καθήκον όλων μας να συμβάλουμε, ώστε να δημιουργηθεί η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη σε μια πόλη που η κοινωνία της έχει να επιδείξει πλούσιο εθελοντισμό».
          Τέλος ο κ. Μοσχολιός ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά για την άριστη συνεργασία και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και της εκκλησίας χορηγούς και εθελοντές.
«Το Κοινωνικό Παντοπωλείο που εγκαινιάζουμε σήμερα είναι δημιουργία εθελοντών και μόνο.
          Από το Δήμο Αγρινίου δε δαπανήθηκε ούτε ένα ευρώ. Από εδώ λοιπόν βγαίνει ένα συμπέρασμα: Όταν καλέσουν τους πολίτες  φορείς και τους προτείνουν αξιόπιστες προτάσεις, η κοινωνία ανταποκρίνεται».
          Από την πλευρά του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας κ Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς τόνισε ότι η εκκλησία ποτέ δεν έπαυσε να προσφέρει και να βοηθά συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.
          «Ζούμε στο Αγρίνιο και γνωρίζουμε πόσο η τοπική Εκκλησία ενίσχυσε πολλούς συνανθρώπους μας με τα συσσίτια, τα τρόφιμα και την ενδυμασία, σε φοβερά δύσκολες εποχές.
          Ενδεικτικά να  αναφέρουμε δύο Άγιους Πατέρες της πόλης, τον Πατέρα Βενέδικτο Πετράκη και τον Πατέρα Απόστολο Φαφούτη, οι οποίοι σε δύσκολες ημέρες βοήθησαν πολλούς συνανθρώπους μας, πολλές οικογένειες, πολλούς φτωχούς που βρέθηκαν σε δυσκολίες.
          Το θέλημα του Κυρίου μας, η φωνή της Εκκλησίας μας και το παράδειγμα των Αγίων Πατέρων μας, ακούγοντας και συνεχίζοντας η Μητρόπολή μας, με τα αγωνιστικά της στελέχη, κληρικούς και λαϊκούς, τη συνεργασία  του κ. Δημάρχου και των συνεργατών του, προσφέρει στην πόλη μας και την περιοχή αυτό το κέντρο αγάπης και προσφοράς , το Κοινωνικό Παντοπωλείο, για να βοηθήσει αδελφούς που έχουν αληθινή και πραγματική ανάγκη. Για να χαρίσει αγάπη και παρηγοριά, για να διώξει τη φοβία και την αγωνία των ανθρώπων που στερούνται των απαραίτητων αγαθών.
          Παρακαλώ όλους σας να εύχεστε τέτοιες διακονίες να δημιουργούνται όχι για να δημιουργούν σε εμάς επαίνους και χειροκροτήματα αλλά αληθινή αγάπη, αναγκαία τροφή και πνευματική βοήθεια.
           Επιτρέψετέ μου, με όλη μου την ειλικρίνεια και τη δύναμη, να ευχαριστήσω όλους τους κληρικούς,, τους εθελοντές, τους χορηγούς, το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του».       
          Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η αντιδήμαρχος κ. Μαργαρίτα Σερπάνου.
           Στη τελετή εγκαινίων του Κοινωνικού Παντοπωλείου παραβρέθηκαν η βουλευτής κα Σοφία Γιαννακά, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής , ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων και Αρχών, ιερείς και πολίτες. 




ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

AGRINO  - ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ
ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.     -CARREFOUR
 κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ
LIDL ΕΛΛΑΣ &  ΣΙΑ
ΚΟΝΤΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΦΟΙ Π. ΚΟΥΤΕΡΗ Ο.Ε.   
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Α.Β.Ε.Ε.    - ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ
ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ  -ΑΦΟΙ ΧΟΥΣΗ Ο.Ε.
ΑΦΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΓΙΑΝΝΟΙ
ΟΙΚΟΖΥΜΗ Ε.Π.Ε.    - ΝΕΡΟΜΑΝΑ  ΠΑΡΑΒΟΛΑ
ΟΙΚΟΑΓΟΡΑ     -  ΚΡΙΚΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΦΟΙ ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ Ο.Ε.
ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   -  ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ
ΖΑΚΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΒΡΕΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ      -   ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ
ΛΑΖΑΡΙΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ    -ΠΤΗΝΟΠΩΛΕΙΑ
ΡΑΜΟΥ  -  Εμπόριο Υφασμάτων
ΦΙΡΜΑ
ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ ΜΠΑΛΤΑΣ
ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΤΣΟΥΠΗΣ

πηγή: xiromeronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου