Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Άρχισε η εφεδρεία, άρχισαν τα όργανα

Και με το που μπήκε ο καινούριος χρόνος άρχισε η εφεδρεία. Αρχής γινομένης; Από το υπουργείο Παιδείας. Και ερωτώ. Καλώς κακώς θα αρχίζουν οι απολύσεις. Ως εδώ καλά.
Αλλά πώς γίνεται να βρίσκουν την πόρτα της εξόδου άτομα που το μοναδικό υπουργείο-μπορεί να είναι και ελάχιστα ακόμα-προχώρησαν σε διαπιστωτική πράξη και κατέταξαν τους υπαλλήλους στους νέους βαθμούς όταν τα περισσότερα υπουργεία σφύριξαν αδιάφορα; 
Και αν καθίσει κανείς και δει ποια υπουργεία έκαναν την πάπια θα καταλάβετε τι εννοώ: Υπουργείο Μεταφορών (ΔΕΚΟ λοιπόν) υπουργείο Οικονομικών (εφοριακοί), Υπουργείο Δικαιοσύνης (δικαστικοί). Μέχρι που αναγκάστηκαν να στείλουν από την κυβέρνηση υπερεπείγον έγγραφο να προχωρήσουν όλα τα υπουργεία σε διαπιστωτικές πράξεις εντός λίγων ημερών. Εσείς πιστεύετε ότι θα γίνει; 
Ή μήπως για άλλη μια φορά θα την πληρώσουν οι χαμηλόμισθοι; Αν είναι να εφαρμοστεί να εφαρμοστεί προς πάσα κατεύθυνση και όχι επιλεκτικά. Γιατί αυτά τα δυο μέτρα και δυο σταθμά πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν.
 Όπως επιτέλους πρέπει να σταματήσει και η κατρακύλα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Δεν γίνεται να δουλεύεις 14 ώρες και να παίρνεις 700 ευρώ-και αν- και στο τέλος σου έρχεται η Τρόικα και σου λέει ρίξε και άλλους τους μισθούς. 
Των βουλευτών;Των υπουργών; Ας πέσουν και σε αυτούς οι μισθοί στο 1000 και σας λέω εγώ. Εκεί θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Αλλά ποιος θα το κάνει; Κανείς.Αφού έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι. Και ως συνήθως την πληρώνουν οι συνήθως ύποπτοι! Επιτέλους άντε γεια!
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου