
Το έγγραφο μίας ληξιάρχου του Δήμου Αθηναίων, το οποίο αποστέλλεται στο Υπουργείο Εσωτερικών περί τα μέσα Μαΐου του 2011, αποτελεί και την αφετηρία της έρευνας που οδήγησε βήμα βήμα στην Εκκλησία Χριστιανικής Πίστης, η έδρα της οποίας βρίσκεται στην οδό Ακομινάτου 8, στην πλατεία Ομονοίας.

Οι γάμοι, στην πλειονότητά τους, τελέσθηκαν μεταξύ γυναικών ή μάλλον νέων κοριτσιών με Νιγηριανούς, αλλά όχι μόνον.
Τον Ιούλιο του 2011 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία παραβρέθηκαν στελέχη από το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, αλλά καθ΄ όσον αφορούσε το σκέλος της Εκκλησίας Χριστιανικής Πίστης.
Η σύσκεψη κατέληξε σε κονταρομαχία ως προς τις ευθύνες ενός εκάστου των παραπάνω θεσμών

Η Εκκλησία της Ομόνοιας. Η Εκκλησία Χριστιανικής Πίστης εμφανίζεται στο Διαδίκτυο υπό τη μορφή video στα οποία κάποιος ονόματι Λυμπέριος Σιόλογκας, «κηρύσσει» τον λόγο του Θεού. Η υπόθεση θυμίζει έντονα Αμερικανούς περιπλανώμενους Ευαγγελιστές, στη βαλκανική βεβαίως εκδοχή τους. Παραμένει άγνωστο αν ο ιεροκήρυκας αυτός με την περίεργη προφορά είναι και ο ιερέας όστις τελεί το μυστήριο του γάμου μεταξύ κοριτσιών από την Νιγηρία με Πυργιώτες-ισσες… Ρομά ή μεταξύ άλλων κοριτσιών ή αγοριών από άλλες χώρες με Έλληνες πολίτες.

Πρόκειται ασφαλώς για άλλη μία στημένη δουλειά η οποία εκμεταλλεύεται τα τεράστια κενά του νόμου, της αστυνόμευσης, της διοικητικής μέριμνας και του ελλείμματος ελέγχου στο ζήτημα του Μεταναστευτικού.
Τα κενά αυτά οδηγούν στη δημιουργία και αυτό του παράνομου κυκλώματος, το οποίο αποτελεί άλλον ένα τρόπο απόκτησης μιας θεώρησης που οδηγεί οικονομικούς μετανάστες στον δυτικοευρωπαϊκό «παράδεισο».
Η «βιομηχανία» των εικονικών γάμων

Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, επικεφαλής και υπογράφων ιερέας της εκκλησίας είναι ο

Ο «ιερέας» παντρεύει Νιγηριανούς και γυναίκες από χώρες των Βαλκανίων, όπως Ρουμανία και Βουλγαρία, με σκοπό να εξασφαλίσουν Visa. Επίσης κατά κόρον γίνονται γάμοι μεταξύ Nιγηριανών και γυναικών Ρομά, ελληνικής υπηκοότητας, για να λάβουν άδεια διαμονής.
Τα δικαιολογητικά περί αδείας γάμου από τη Νιγηρία που προσκομίζονται στον ιερέα είναι απλές φωτοτυπίες, άνευ επικύρωσης και άνευ ελέγχου για τη γνησιότητά τους, με τον «ιερέα» να κάνει τα στραβά μάτια. Η ταρίφα… κυμαίνεται μεταξύ 5.000 και 7.000 ευρώ και μέχρι στιγμής έχουν τελεστεί 150 γάμοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέρος των χρημάτων τσεπώνουν οι «νύφες», καθώς πολλές απ’ αυτές ταξιδεύουν αυθημερόν για να παντρευτούν.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η zougla.gr, στη σύσκεψη του περασμένου Ιουλίου συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Εξωτερικών, του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Παιδείας. Ωστόσο, λύση δεν βρέθηκε κι έτσι η παρανομία των παραγόντων της... νόμιμης εκκλησίας- έχει άδεια λειτουργίας- συνεχίζεται με την ανοχή των Αρχών.
Το ερωτήματα βέβαια που προκύπτουν είναι συγκεκριμένα. Γιατί εδώ και αρκετούς μήνες και ενώ η υπόθεση είναι γνωστή, το Υπουργείο Εσωτερικών δεν πράττει τα δέοντα; Γιατί δεν υπάρχει κάποιος έλεγχος στην Εκκλησία; Η όλη διαδικασία εγείρει αμφισβητήσεις για τη νομιμότητά της και πρέπει να διερευνηθεί άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς το φαινόμενο είναι διαχρονικό.
Δείτε επιπλέον έγγραφα που εστάλησαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της zougla.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου